Allt du behöver veta om sportsbetting

Spader essVad är sportsbetting?

Sportsbetting är en form av spel som innebär att satsa på sporter som fotboll, basket och baseboll till exempel. Sportsbetting har utvecklats till en mångmiljardindustri eftersom det ger människor ett sätt att satsa på sina favoritlag och spelare. Det är också ett sätt för personer som inte har tid att titta på spel eller följa nyheterna att hänga med i det senaste inom sport. Du kan hitta dem online eller offline, beroende på var du bor. Exempel på vadslagningssidor är Bet365, William Hill, Pinnacle Sports och 888sport.

Historia

Sportsbetting dök upp först i början av 1900-talet när amerikanska spelare började satsa på collegefotbollsmatcher mellan rivaliserande skolor. Dessa spel spelades på neutrala platser och hade ingen betydelse för resultatet av ett faktiskt spel, så det var logisKt att spelare skulle vara intresserade av att satsa på dem. Populariteten för dessa tidiga sportspel ledde till andra former av vadslagning, inklusive hästkapplöpningar och boxningsmatcher. Det var olagligt i amerikanska stater och städer. 1931 blev New Jersey den första delstaten att tillåta parimutuel vadslagning på hästkapplöpningar, och 1933 hade alla stater utom fyra legaliserat sport vadslagning. 1954 antog kongressen National Pari-mutuel Act, som också legaliserade vadslagning på hästkapplöpning.

Olika sätt att spela

Sportsbetting låter dig lägga satsningar på många olika spel samtidigt utan att behöva besöka en vadhållningsagent varje gång du vill satsa. Detta sparar tid och pengar, istället för att besöka en sida för varje sport du vill satsa på, lagras all nödvändig information på ett ställe så att alla dina satsningar kan göras på en gång. Vadhållningsagenter tillhandahåller odds för varje match som hjälper till att avgöra vilket lag som har större chans att vinna mot ett annat lag. Detta kan hjälpa till att ge ett försprång gentemot andra spelare som kanske inte har övervägt denna typ av information när de satsar. National Association of State Racing Commissions och Intercollegiate Horse Racing Association bildades strax efter för att reglera parimutuelspel över hela landet. Sedan dess har stater reglerat sportspel mer strikt än vad de reglerar andra former av hasardspel som lotterier eller kasinospel som spelautomater eller blackjack-bord; till exempel, i de flesta stater kan du satsa på en NFL-match men inte en collegefotbollsmatch (i vissa fall). Sportspel har funnits i århundraden, men det är först nyligen som tekniken har gjort det möjligt för människor att njuta av upplevelsen från sina hem eller var som helst i världen, tack vare moderna mobiltelefoner. Sportspel handlar om att lägga vad på sportspel och evenemang. De typer av satsningar som du kan placera inkluderar raka satsningar, spreads, parlays och teasers. Det finns olika typer av vad som är tillgängliga hos olika vadhållningsagenter beroende på evenemang. Detaljer på hur bara några av dessa fungerar följer:

Raka satsningar

En rak satsning är där du satsar på att ett lag eller ett spel vinner med ett visst belopp. Till exempel, om du satsar på att ett favoritlag vinner med mer än 3 poäng kommer dina vinster att vara större än dina förluster om det laget förlorar med mindre än 3 poäng (husfördelen).

Spridningssatsning

En spridningssatsning innebär att två lag eller händelser spelas samtidigt med olika utfall som inträffar för varje möjlig kombination som kan inträffa under spel (d.v.s. hemmalagsvinst eller bortalagsvinst). Till exempel: Du kan satsa på att båda lagen vinner med exakt en poäng totalt; men om ett lag vinner med mindre än en poäng kommer din förlust att vara större än din vinst.