Flytta enkelt och effektivt 

Att flytta beskriver många som en skräckblandad förtjusning. Självklart kan en flytt vara något att se fram emot eftersom det ofta handlar om att uppgradera sitt boende. Åtminstone kan det handla om att flytta till ett bättre boende utifrån de nuvarande livsförutsättningarna. Att flytta är en chans för en nystart. Att rensa bort en massa gamla saker och börja ett nytt och fräscht hem på en ny plats. Tyvärr innebär en flytt även mycket arbete. Det tar tid att rensa, packa och sortera. Själva flyttdagen är inte heller någon dans på rosor och bör planeras noggrant för att den ska flyta på så smärtfritt som möjligt. För att undvika problem i samband med en flytt finns det vissa åtgärder du kan vidta och förberedelser du kan göra inför flytten. 

 

Listor är din bästa vän 

Antingen är du en person som älskar att skriva listor och organisera, flyttfirmaistockholmslän.se | duktig flyttfirma eller så är du inte det. Alla människor är olika och vissa gillar organisering i sina liv mer än andra. Oavsett vad för slags person du är kan du dra stor nytta av att lära dig skriva listor. Under flyttprocessen är det många saker att hålla koll på och det är därför listor kan komma till stor nytta. Först och främst kan du skriva en lista på allt som måste göras den sista tiden innan en flytt. Det kan handla om allt från att adressändra avtal till att byta förskola. Du kan även dra stor nytta av att föra något slags arkiv på flyttlådorna. Skriv ett nummer på varje flyttkartong, och för en lista på det översiktliga innehållet i varje kartong. På så sätt håller du reda på vart dina grejer finns vilket underlättar i uppackningsprocessen. 

 

Fota elektriska hopkopplingar 

För att undvika trassel med sladdar när du ska packa ihop ljudsystem och elektriska apparater kan du vira ihop sladdar och tejpa upp fastsittande sladdar med flyttfirma stockholm. Är det många sladdar att hålla koll på kan det vara smart att packa dessa på ett organiserat sätt för att se vad som hör hemma var. Alla sladdar till tv:n kan exempelvis placeras i en plastpåse som du markerar: “TV”. Om det handlar om komplexa hopkopplingar kan du ta kort på detta innan du packar ner det. Efter att du har flyttat kan du ta fram bilden och snabbt minnas hur allt ska kopplas ihop igen. Då kommer hopkopplingen vara enkel och smidig. 

 

Packa en nödkartong 

En otroligt viktig och enkel strategi under en flytt är att packa en sista, viktig nödkartong. Denna kartong innehåller endast saker du kommer behöva det första dygnet i din nya bostad. Kläder, sängkläder, bestick, tallrik, glas, laddare och badrumsartiklar kan packas ner för att förenkla flyttdagen. Detta kan vara särskilt användbart om du ska flytta långt bort och kommer fram först på kvällen. Då är det inte så roligt att behöva riva upp en massa flyttlådor för att hitta tandborsten eller glas. Med en nödkartong har du det nödvändigaste samlat redan!