Vad har du för personlighet när det kommer till flytt?

Att flytta är en högst individuell sak, eller det görs på ett individuellt sätt. Alla har sin tillvägagång och inget är rätt eller fel, men vissa sätt är lugnare och mer metodiska än andra. Vissa vill spara tid, men ofta lurar de sig själva. Andra är rent av bara långsamma. Vissa vill göra det själva, andra kan inte tänka sig något annat än att boka en flyttfirma. Hur du än tänker göra finns det vissa saker som är bra att veta om.

Något som är samma för alla

Är att möbler och flyttkartonger skall transporteras från punkt A till punkt B, hur detta görs finns det inga regler för. Är man ung och stark med starka vänner så kanske det smidigaste är att göra det själv, särskilt om man inte har så mycket pengar och kanske inte heller så mycket tillhörigheter att släpa på. En flyttfirma kan kosta lika mycket som en liten semester eller weekend någonstans och man kanske hellre sparar dem pengarna till det! Inget fel!

Är man något äldre och har lite pengar till övers

Ofta samlar vi på oss mer och mer saker ju äldre vi blir, när man kommit upp i medelåldern har man ofta ett helt hus fyllt av saker. Som man säkert skulle kunna göra sig av med hälften av. Och det tycker jag att man skall göra när man flyttar. Sedan är det klart att man bokar en flyttfirma om man har råd, man är ju lite tröttare i kroppen när man är äldre och det är bra mycket skönare att låta en flyttfirma göra det grova jobbet. Men att rensa ut skåp och garderober kan ingen hjälpa en med, det får man göra själv. Så gör det! Det är jätteskönt att slänga gamla saker man inte tycker om längre.

När du bokar flyttfirma

Tänk på att boka en flyttfirma som är väletablerad och har ett seriöst företag. Annars kan vad som helst hända. Det finns många som vill göra jobbet svart och då försvinner alla försäkringar. Gör det rätta och boka en riktig flyttfirma så stöttar du också svenskt näringsliv.