Vad gör en hudterapeut för ansiktsbehandling?

En utbildad hudterapeut är en person med många strängar på sin lyra. Många driver egen verksamhet och väljer därmed vilka tjänster som förmedlas och det kan vara alltifrån ansiktsbehandling till fettreducering. Huden är trots allt kroppens största organ och därmed finns många olika tjänster som en hudterapeut kan erbjuda.

Expert på dermatologi

Hudterapeuten är expert inom området dermatologi – läran om hudens uppbyggnad. Ofta är kunderna ute efter något som har med skönhet att göra snarare än vård, så som att avlägsna oönskat hår, en vårta eller få en skön och avslappnande massage.

En hudterapeut kan inte skriva ut mediciner eller behandla olika typer av sjukdomar på ett medicinskt vis, utan behandlingarna handlar snarare om att förebygga och åtgärda på andra sätt. Skulle en kund visa sig ha problem som kräver läkarvård måste terapeuten såklart hänvisa vidare till en läkare istället.

Vanliga tjänster

En hudterapeut kan som sagt erbjuda en mängd olika tjänster som har med både skönhet och hudvård att göra. Ansiktsbehandling är en vanlig och väldigt populär tjänst och det finns många terapeuter som arbetar endast med detta.

Det finns också dom med ett stort tjänsteutbud där det finns behandlingar och åtgärder för hela kroppen – alltifrån ansiktet till fötterna.

Ansiktsbehandling – ansiktsbehandling är en av dom vanligaste och kanske mest efterfrågade tjänsterna hos hudvårds- och skönhetssalongerna. En ansiktsbehandling hos https://www.amytiz.se/ansiktsbehandling-goteborg/ går ut på att rengöra huden och dess porer men också att återfukta och behandla den utifrån aktuell hudtyp.

Någon bokar in sig för att i första hand bli av med jobbiga pormaskar och någon annan för att få det där eftertraktade ”glowet” som en väl rengjord hud får.

Hårborttagning – även hårborttagning är populärt och en hudterapeut kan erbjuda flera olika metoder för detta. Vaxning är ett vanligt exempel som används både i ansikte, armhålor, ben och bikinilinje. En välutrustad salong kan även ofta erbjuda hårborttagning med laser, vilket ger ett permanent resultat efter några behandlingar.

Massage – många hudterapeuter har även massage i sitt tjänsteutbud. Ansiktsmassage brukar kunna ingå i en ansiktsbehandling lika väl som att det kan köpas separat. Klassisk massage på axlar, nacke rygg och skuldror är också vanligt förekommande.

Manikyr och pedikyr – behandlingar för händer och fötter är även det något som tycks vara populärt och efterfrågat. En skön fotmassage tillsammans med pedikyr eller vård av nagelband och naglar på händerna är en skön lyx som många terapeuter inom området kan bistå med.

Varierande yrke

Att arbeta som hudterapeut är minst sagt ett varierande yrke för den som vill, lika väl som att man kan välja att arbeta inom bara ett eller två områden. Det är vanligt att driva eget men det finns även möjlighet till anställning på någon större skönhetssalong – där tjänsteutbudet ofta är väldigt stort.

Förutom dom vanliga tjänsterna som nämndes ovan kan man vända sig till en salong för att få sina ögonbryn- och fransar formade och färgade, för borttagning av vårtor eller för mer avancerad hudvård där man behandlar ytliga hudförändringar. Fettfrysning är också något som allt fler erbjuder och som tycks vara populärt bland kunderna.