Hur man flyttar utan att bli utmattad

Enligt gammal kinesisk sed så skall man inte förbruka mer energi än nödvändigt för att uppnå önskat resultat. Det tycker jag är smart, att försöka göra saker så effektivt som möjligt – vilket ofta innebär att man kan slappna av i samband med att genomföra handlingar. Något man lär sig i de flesta österländska kampsporter. Vi skall applicera den här uråldriga kunskapen på en helt vanlig svensk flytt – för att undvika flyttkaos och göra flytten till något skönt istället.

Röjning och rensning

För att få energin i rörelse och börja göra något för att arbeta mot målet, som ännu är långt bort – knappt så att man ser det. Några månader i förväg börjar vi alltså att röja ur källare, vind, garderober och skåp. Du kommer bli förvånad över hur mycket saker du faktiskt har… som du faktiskt inte vill ha. Dessa skall du alltså få lov att slänga vid behov av flyttfirma i stockholm, sälja eller ge bort. Det är därför viktigt att du börjar med det här i tid – så att du verkligen kan sortera så att du inte får med dig något du inte vill ha kvar till ditt nya hem.

Fixa flyttfirma

Nästa steg är att boka flyttfirma, även det här görs med fördel några månader innan det är dags att flytta. Varför vänta egentligen? Priserna för flyttfirma har legat stadigt länge och jag tror knappast att dem kommer sjunka så om du tror du kommer hitta en bättre deal längre fram, så är det nog bara din hjärna med flyttfirma som spökar. Boka din flyttfirma redan idag så har du det gjort. Var noga med att kontrollera så att din flyttfirma har F-skatt och försäkring för din flytt.

Ta det lugnt

Unna dig att ta det lugnt veckan innan flytten – se till att allt är ordnat så att det inte blir en stor belastning och sedan ett drastiskt miljöombyte. Det kan göra att man stressar systemet mer än nödvändigt och det finns ingen direkt anledning till att inte se till att allt är färdigt en vecka innan flyttens datum. Det är mycket skönare att ligga i fas än att ligga efter och behöva stressa sig själv för att komma ikapp.